KURKUMA 100G
Popis
KURKUMA 100G
Kurkuma (haridra) je nejzákladnějším kořením v ájurvédě, v ájurvédské kuchyni, a opravdu právem.
Při použití by měla projít tepelnou úpravou.
Nemá výraznou chuť, je mírně nahořklá, prohlubuje přírodní chuť potravin.
Při vaření ji lze použít pravidelně a ve větším množství všude tam, kde se užívá sůl. A já ji také tak používám, nezapomenu ji přidat při vaření do brambor, do těstovin, rýže, do polévek atd., dám ji třeba i do koprové omáčky. Vaření si již bez kurkumy nedovedu představit.
Zdravotní účinky kurkumy dlouhé:
- normální trávení
- normální činnost jater - jaterní lipidy
- normální činnost kardiovaskulárního systému - krevní oběh
- imunitní systém - antioxidant
- normální stav kloubů a kostí
- normální činnost nervové soustavy
- normální funkce dýchacího systému
- normální stav pokožky
kurkumin z kurkumy - kontroluje zánětlivé reakce
Tato tvrzení odpovídají Evropskému seznamu účinků byliny on hold 1924/2006
Nařízení komise EU č. 432/2012 neumožňuje uvádět konkrétní další účinky.
Takže jestli se o kurkumě chcete dozvědět více, tak Prashanti de Jager MSc. ji považuje za nejlepší bylinu na světě a napsal o ní skvělou knihu KURKUMA, ájurvédské koření života. V knize se dočtete, co léčí, jak působí, jedním slovem kurkuma je přímo zázračné koření.
Obsah balení : 100 g
Země původu: Indie
Podle ájurvédy je V+, P-, K-.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.